Fasteaksjonen: Håp i små handlinger

Caritas Fasteaksjonen 2024
Gjennom fasteaksjonen kan vi sammen gjøre verden til et litt bedre og mer rettferdig sted.

Vi lever i en urolig verden. I Gaza ser vi enorme lidelser for tiden, mennesker som har mistet alt.  Vi hører om barn som har mistet sine foreldre, besteforeldre og søsken – og om foreldre som har mistet sine barn. Mange har dessverre også blitt fysisk og psykisk skadet. Mangel på mat, vann og medisiner er en fryktelig realitet.

Krigen i Ukraina er heller ikke over. Mange lever fortsatt i frykt og sliter med å få endene til å møtes. I DR Kongo har langvarige indre stridigheter eskalert og brakt med seg nød for mange mennesker. Vi må helle ikke glemme de vedvarende krisene i Syria, Venezuela og i Sahel-beltet, og en fryktet sultkatastofe nord i Nigeria. Verden over er det millionene av mennesker som trenger hjelp.

Her hjemme i Norge er det også dyrtid, og flere opplever sterkt press på privatøkonomien. Vi møter mange av dem ved våre ressurssentre rundt omkring i Norge hvor vi gir innvandrere og flyktninger veiledning og støtte.

Derfor oppfordrer vi deg til å støtte årets fasteaksjon. Du kan bidra til at flere får tilgang til frø, kjøkkenhager og husdyr samt opplæring i for eksempel landbruk eller fiskeoppdrett. Med din hjelp kan vi også fortsette å dele ut mat, vann og hygieneartikler til dem som trenger det, samt gi flyktninger og innvandrere veiledning og støtte.

Avstå fra et gode og gi med glede

«Håp i små handlinger for det felles gode» er årets tema. Håpet ligger i at hvis vi står sammen, avstår fra noen goder og gir med glede, vil hverdagen bli bedre for mange mennesker i sårbare situasjoner, både i inn- og utland. Caritas har bærekraftige tiltak over hele verden som redder liv og hjelper mennesker ut av fattigdom og utenforskap.

Vipps til 93082
Gavekonto: 8200 01 93433 (merk med faste)

Takk for at du bryr deg!

Gi til fasteaksjonen!

Caritas Fasteaksjonen 2024

Klikk her og les om Sofia
Klikk her og les om Grace