Vi gir råd til au pairer og vertsfamilier

Er du au pair eller vertsfamilie og har spørsmål om ordningen? Ta kontakt med våre rådgivere.

Kvinne og gutt som ser ned

Som au pair kan du øke språkkunnskapene dine og få bedre kjennskap til det norske samfunnet ved å bo hos en norsk familie. Til gjengjeld bidrar du med lettere husarbeid og/eller barnepass for vertsfamilien. 

Formålet med ordningen

Formålet med au pair-ordningen er kulturutveksling. Ordningen har sin opprinnelse i den europeiske au pair-avtalen fra 1969 som tok sikte på å regulere og beskytte unge europeere som flyttet på tvers av landegrenser. Nå har ordningen fått et mer internasjonalt preg.

En au pair bor som et familiemedlem hjemme hos en vertsfamilie for hovedsakelig å lære om norsk samfunn, kultur og språk, og utveksle kulturell kunnskap med venner og vertsfamilie.

Du er ikke ansatt som en hushjelp eller barnepasser og det er viktig at begge parter er enige i formålet med oppholdet. Det er likevel forventet at du gjør lettere husarbeid i hjemmet og får utbetalt lønn/lommepenger for dette. 

Hva kan Caritas hjelpe deg med?

Vi kan informere om ordningen, svare på juridiske spørsmål, bistå i å løse praktiske problemer, og henvise til rette instans – det være seg Skatteetaten, NAV, helsetjeneste og andre. Vi bistår også med konfliktløsning, med mål om å skape dialog mellom au pairen og vertsfamilien.

Caritas formidler ikke kontakt mellom au pairer og vertsfamilier. Vår oppgave er å gi råd og veiledning.

Sosiale aktiviteter

En gang i måneden har vi også informasjonsmøter for au pairer og vertsfamilier der vi forteller om ordningen og rådgivningstjenesten. I tillegg arrangerer vi sosiale aktiviteter. Følge med på våre Facebook-sider for informasjon om hva som skjer i Oslo – Bergen – Stavanger – Trondheim – Drammen.

På Facebook kan du også sende oss spørsmål vedrørende alt som har med au pair-ordningen å gjøre.

Kontakt oss

This field is for validation purposes and should be left unchanged.