Får tett oppfølging av Caritas

Ung mor mottar kontantstøtte fra Caritas Venezuela

Ronnelis (20) bor i Coro by i Venezuela sammen med ektemannen Isaac. Sammen har de tre barn, den yngste er lille Yulianny.

Mannen Isaac (22) er arbeidsledig. Uten inntekter er hver dag en kamp om å skaffe nok mat til familien. Det går utover datteren på to år, som sliter med å gå opp i vekt. På en av helseklinikkene til Caritas Venezuela får hele familien tett oppfølging slik at de får i seg mer næringsrik mat. Opplæringen går blant annet ut på hvordan de best utnytte den lille maten til rådighet.

Ung kvinne med baby i Venezuela
Ronnelis på 20 år, ektemannen Isaac og deres tre barn følges regelmessig opp på helsestasjonen til Caritas der de får helsehjelp, veiledning i ernæring og utdelt kontanter slik at de selv kan kjøpe maten de trenger. (Foto: Caritas Venezuela)

Får kontanthjelp

I løpet av fem måneder får familien helsehjelp, matvarehjelp og veiledning. I stedet for å dele ut mat, mottar familien kontanter fra Caritas slik at de kan handle den maten de trenger. Pengene de ikke bruker kan spares og investeres i bl.a. høner og griser slik at de blir selvforsynt med egg og kjøtt. Det gir tilgang til proteinrik mat, men også en kjærkommen inntekt fra overskuddsmaten som de kan selge på markedet.

Hus av plast

Huset de bor i er laget av innsamlet plast. Det hjelper mot solen, men blir veldig fuktig når det regner. Det gjør at barna stadig vekk er syke. Utfordringene er mange for det unge paret. De gjør alt i sin makt for at barna skal kunne gå på offentlig skole. Og Isaac drømmer om å få en jobb som gjør at han kan gi familien et anstendig hjem å bo i.