Får nødvendig hjelp

Ung mor mottar kontantstøtte fra Caritas Venezuela

Ronnelis (20) bor i Coro by i Venezuela sammen med ektemannen Isaac. Sammen har de tre barn, den yngste er lille Yulianny.

Mannen Isaac (22) har ikke jobb og uten inntekter er hver dag en kamp om å skaffe nok mat til familien. Datteren på to år sliter med å gå opp i vekt og hele familien får nå hjelp med å forbedre ernæringssituasjonen gjennom opplæring i hvordan de kan sette sammen kostholdet, slik at de får utnyttet bedre de få matvarene de har tilgang til.

Ung kvinne med baby i Venezuela
Ronnelis på 20 år, ektemannen Isaac og deres tre barn følges regelmessig opp på helsestasjonen til Caritas der de får helsehjelp, veiledning i ernæring og utdelt kontanter slik at de selv kan kjøpe maten de trenger. (Foto: Caritas Venezuela)

Får kontanthjelp

Familien følges også regelmessig opp gjennom Caritas sin helsestasjon. Gjennom en periode på fem måneder, gis familien en helhetlig assistanse gjennom helsehjelp, matvarehjelp og veiledning. Kontanter erstatter utdeling av matvarer, og sikrer et mer verdig tilbud til familien. Inntekter de klarer å spare opp, investerer de i noen høner og griser for å forsørge familien. Det gir bedre tilgang til egg og verdifulle proteiner gjennom kjøttet, samt at de kan selge noe av det dersom de har ekstra.

Hus av plast

Huset de bor i er laget av innsamlet plast. Det hjelper mot solen, men blir vått når det regner, noe som gjør barna syke av fuktigheten. Til tross for utfordringene de lever med, jobber det unge paret hardt for at barna skal kunne gå på offentlig skole. Isaacs største drøm er å kunne ha en jobb som gjør at han kan gi familien et anstendig hjem å bo i.