Caritas fordømmer angrep mot Odessa

Mann vandrer gatelangs i Odessa

Caritas fordømmer det ødeleggende rakettangrepet i Odessa og ber om internasjonal støtte, sier Alexander Røskestad, landrepresentant for Caritas Norge.

Gårsdagens rakettangrep mot Odessa fikk et av de høyeste tapstallene så langt i krigen i et angrep rettet utelukkende mot sivil infrastruktur. I dag sørger byen og regionen over tapet av minst 21 menneskeliv (tallet er økende). Caritas Norges landrepresentant Alexander Røskestad befinner seg i Kyiv og følger arbeidet tett. Han reiser til Odessa i løpet av uken.

Bombardementet ødela et treetasjes fritidsanlegg og skadet minst 10 private boliger, samt en bensinstasjon, en lavtrykksgassledning, en ambulanse og brannbiler.

– Caritas forsterker vårt pågående humanitære arbeid. De pågående angrepene på sivil infrastruktur er en sterk påminnelse om den nådeløse aggresjonen fra Russland i denne brutale krigen, sier Røskestad.

Dette er nok et rakettangrep mot fredelige byer. Den siste tiden har innbyggerne i Kryvyi Rih blitt utsatt for betydelige ødeleggelser, mens Kharkiv fortsatt er under konstant rakettbeskytning. Beskytningen av frontlinjeområdene viser ingen tegn til å stoppe, og Caritas Kramatorsk og Caritas Pokrovsk arbeider under livstruende forhold. Selv de sørlige regionene, der folk vender tilbake, er truet. Aggressoren ønsker å utslette Ukraina og tilintetgjøre oss.

Caritas har et aktivt humanitært arbeid i regionen, som blant annet støtter sivile med husvær for intern-flyktninger, kontantstøtte, barnevennlige oppholdssteder. Caritas har støttet 3,9 millioner mennesker i Ukraina de siste 2 årene.