Vil du bli mentor?

– Hvis jeg kunne hatt en mentor da jeg flyttet til Norge for lenge siden, hadde det vært lettere for meg å finne en jobb.
Det sier Olga som er en av dem som har engasjert seg som arbeidslivsmentor for deltakerne på våre JOBBFOKUS-kurs. Til daglig jobber Olga med HR og rekruttering i Tata Consultancy Services. Deltakerne i JOBBFOKUS kurset kommer fra 25 ulike land, og alle har høyere utdanning og masse kompetanse. De er aktive jobbsøkere og klare for å bruke sine ressurser i arbeidslivet i Norge.
Meningsfylt å bidra
– Jeg ville være mentor, fordi jeg ønsker å hjelpe folk med å forstå det norske arbeidsmarkedet. Det er vanskelig å navigere i et nytt arbeidsmarked, og det er meningsfullt å bidra til Rhondas reise på vei mot en relevant jobb i Norge. Å være mentor, gir meg også muligheten til å bli kjent med nye spennende mennesker, legger Olga til.

Fulgte drømmen
Rhonda, som Olga er mentor for, kommer fra USA, har HR utdanning og 23 års arbeidserfaring innen HR fra USA, Trinidad og Tobago. Hun har fått Olga som mentor gjennom Caritas Norges mentorordning.
– Jeg bestemte meg for å følge drømmen min om å bo i Norge og ha «work- life balance», balanse mellom jobb og fritid», sier Rhonda og legger til:
– Jeg er så heldig å få være med i mentorprogrammet. Mentoren min hjelper meg med å knekke koder og åpne dører til mitt nye lands arbeidsmarked. Jeg får mer praktisk informasjon enn det jeg kan lese i tekstbøker om arbeid i Norge, mener hun.
Om mentorordningen
– Hva har man på seg i et jobbintervju? – Hvordan er arbeidskulturen i Norge?
Som ny i Norge kan det være vanskelig å kjenne til de uformelle reglene, både i jobbsøkerprosessen og på arbeidsplassen. Flere med innvandrerbakgrunn strever med å få seg relevant jobb. Som mentor møter du en person med innvandrerbakgrunn som har høyere utdanning, og som leter etter en relevant jobb. Gjennom å dele dine erfaringer fra norsk arbeidsliv er du en støttespiller. Det kreves ingen forkunnskaper å bli frivillig.
Første møte skjer sammen med en ansatt fra Caritas, deretter møtes dere ca én gang i måneden i ett halvt år (når det passer dere). Som frivillig vil du få opplæring og en oversikt over tema dere kan snakke om på møtene, samt veiledning underveis.
Gå til nettsiden frivillig.no for mer informasjon og påmelding.